Kategoriarkiv: Uncategorized

Musikteori

Hej!

Nu finns en uppdatering inne på musikbloggen om vad arbetar med på musikteorin.

Än så länge har vi inte några ”rena” musikteorilektioner utan jag väver in musikteorin på körtimmarna.

ÄMNE-MUSIK-4MAB AKTUELLT ARBETE

Där hittar ni också information om hur barnen ska klä sig på Lucia och julkonserten.

Varma hälsningar och trevlig helg

Anna

Idag har vi sått

Ja, nu kom vi fram till själva så-momentet i vårt fröprojekt i biologin. Vi har talat om vilka förutsättningar ett frö behöver för att gro i jorden och nu ska vi se om vi kan ge de fröna vi sådde rätt förutsättningar. Som efterföljande moment följer gallring, pollinering och skördning – låt oss nu hoppas på att det kommer att växa!

Aktion Julklappen

Hej!
Idag har eleverna fått lära sig om Aktion julklappen, ett samarbete med Läkarmissionen och olika organisationer i Rumänien, Ukraina och Moldavien. Vi har knutit an till SO-arbetet om barnkonventionen och till vårt värdegrundsarbete om empati och solidaritet. Eleverna har blivit indelade i grupper eller par efter önskemål och har börjat planera vem som skall köpa vad, när och hur detta skall ske. (Eventuellt behövs lite stöd från er familjer på några av dessa punkter) Härligt att se allas entusiasm och engagemang! Klapparna skall tas med till skolan senast tisdag v. 46 (nästa vecka), då vi skall slå in dem och skriva julhälsningar på engelska!
Här är listan på vad som ska finnas med i paketet, och presentationen som inledde arbetet.


Lucia och Julkonsert

Hej alla barn och föräldrar!

Påminner om att man hittar alla sångtexter som vi arbetar med under ÄMNE-MUSIK-ÅR 4 SÅNGTEXTER.

Det är bra att öva hemma om det är någon text som känns svår.

För tillfället läggs alla texter till Lucia och julkonserten ut. De kommer efter hand under veckan.

Hoppas att ni alla haft ett skönt höstlov! Jag för min del är utvilad och taggad på att komma igång med repetitionerna inför nästa konsert!

Varma hälsningar

Anna

Ny ledtråd till veckans ”grej” – stark naturkraft

På tisdagarna ”grejas” det i årskurs fyra vilket betyder att vi ägnar 20 minuter åt att på ett inspirerande och engagerande sätt fördjupa oss i en endaste liten sak, person, fenomen, plats eller händelse. Konceptet kallas för ”Grej of the Day” och syftar till att uppmana eleverna till att fortsätta undersöka och diskutera dagens grej (för oss veckans grej) även efter lektionens slut vilket bidrar till att kunskaper befästs.

Vi behöver er blogg-läsares hjälp att sprida ledtråden till nästa veckas grejande till eleverna i 4Mab. Ledtråden är: Stark naturkraft

Tack på förhand!
Barbro och Isabell

Höstlovsutmaning!


Hej!
Vilket väder vi har, den här första dagen på läslovet! Hoppas alla är ute och njuter av solen och färgprakten! Men det blir ju mörkt tididgt och då kan det vara läge att mysa till det inomhus, med t.ex en god bok! Jag har berättat för eleverna om en webbsida som heter jagharläst.se där man kan klicka för vad man har läst, det kan vara allt från baksidan på mjölkpaketet till svensk text på en utländsk film! Sedan skickar man det till mig, baant_s@edu.sollentuna.se.
Uppmuntra gärna ditt barn att läsa en bok, varför inte tillsammans, hela familjen?
Med vänliga hösthälsningar,
Barbro

Så får du ditt barn att läsa:
1. Läs själv. Som förälder är du en viktig förebild.
2. Läs godnattsagor för barnen.
3. Muta barnen. Du kan inte tvinga barn att läsa men du kan muta dem: Du får 25 kronor om du läser en bok!” Med mutor kan du etablera en vana.
4. Var inte snobbig i bokvalet. Inse att dina gamla favoritböcker är lika passerade som dina gamla jeans.
5. Lägg tid på att välja böcker. Det finns bra serieromaner. De som läser Guiness rekordbok kan imponera på kompisarna med att rekordet i varmkorvätning ligger på 69 korvar på tio minuter. Zlatan-boken är en bra ingång för sportintresserade.
5. Inse att ditt engagemang viktigt. Ägna lika mycket tid åt ditt barns läsning som åt ditt barns idrottsutövande.