månadsarkiv: april 2017

Preliminär antagning och omval

Hej på er!
Den 18 april, på tisdagen efter påsklovet är det dags – då kan ni se de preliminära antagningspoängen. Och från den 20 APRIL är det möjligt att göra ändringar/omval. Här kommer lite information om detta:

Vad krävs det för poäng för antagning – preliminärt

Din poäng och dina val
Den 18:e april, på eftermiddagen, kan du logga in på www.gyantagningen.se med ditt lösenord och jämföra ditt eget meritvärde med de preliminära antagningspoängen för de utbildningar du själv sökt.

På Gymnasieantagningens hemsida kan du också se antagningsgränser (lägsta poäng för antagning) för samtliga utbildningar inom Stockholms län. Den preliminära antagningsstatistiken hittar du under Slutliga antagningar/Preliminär antagning/Preliminär antagning 2017 .

Det är viktigt att tänka på att dessa antagningsgränser är preliminära. Erfarenheten från tidigare år visar att antagningsgränserna oftast höjs vid den slutliga antagningen. Antagningsgränserna kan också ändras på grund av att elever gör ändringsval under omvalsperioden.

För dig som har gjort färdighetsprov
Om du har gjort färdighetsprov till någon utbildning kan du se resultatet från det provet när du loggar in på din ansökan.

Vill du ändra något i din ansökan?

Omvalsperioden 20 april – 15 maj
Om du vill lägga till eller ta bort utbildningar eller ändra ordningen mellan dina tidigare val kan du göra det under tiden 20 april – 15 maj. Du gör ändringarna genom att logga in med ditt lösenord på www.gyantagningen.se med samma lösenord som tidigare, bekräftar och skriver ut ansökan som ska undertecknas av dig och lämnas till mig eller till din mentor.

Observera att när du har ändrat dina val kan du inte längre se vilka  antagningsgränser som gällde för dina ursprungliga val eller för de nya du väljer i din ansökan.

Vill du inte ändra något i din ansökan, du vill att din ursprungliga ansökan ska gälla?
Om du är nöjd med din ursprungliga ansökan behöver du inte göra någonting alls.

Lösenord
Om du inte har kvar ditt lösenord ska du ta kontakt med mig!

Telefonnummer och e-post
OBS kom ihåg att kontrollera att ditt telefon/mobilnummer + e-postadress är korrekt och ifyllt. Detta görs direkt efter att du loggat in på hemsidan.

Ytterligare frågor
Om du har frågor kring antagningen kan du kontakta mig eller vända dig till Gymnasieantagningen Stockholms län;
Mail: gyantagningen@ksl.se Telefon: 08-580 080 00 må-to kl.9-11

Kanske vill några av er prata lite mer med mig om ert val?! Fyll då i ert namn och klass i det separata dokument som jag inom kort kommer dela med er.
vi ses!
Annette, syv