månadsarkiv: februari 2018

Minecraft/pixel art tillsammans med matematik

Vi har precis dragit kopplingar mellan Minecraft och pixlar och geometri och då area och omkrets.

Vi kommer avsluta med en liten tävling, om några veckor, om vilken figur som har störst area och omkrets.

Eleverna ville inte sluta lektionen och gå ut på rast. Roligt som lärare att få höra och se.

Önskar ett trevligt lov ! /Isabell och Madelene

Nyheter och information!

Hej!

Idag Skypade klassen med Nova i Thailand i en halvtimme! Det var kul att se och höra henne! Hon  berättade lite om hur det är i skolan där och vad hon har för sig.

På mentorstiden idag hann vi även med att anmäla klassen till Batterijakten! Det var ett elevinitiativ som klassen blev intresserade av. Fina elever! Vi kommer under v 9 och 10 lära oss lite om batterier och deras väg i samhället, från produktion till återvinning. Själva insamlingen sker vecka 11 och 12, men ni kan ju börja tänka på saken redan nu…;)

Slutligen vill vi påminna om vinteridrottsdagen på onsdag! För de elever som skall gå med skolan till Vallen gäller samling kl 9.20 på skolgården för avgång kl 9.30. Vi möter upp de elever som tagit sig dit på egen hand kl. 10.00. Matsäck, hjälm och varma kläder behövs! Dagen slutar kl. 13.00. Studiestugan är inställd.

För de elever som skall spendera dagen i Hallen gäller samling kl. 8.45, dagen börjar kl. 9.00 och slutar kl. 13.00. Lunch serveras som vanligt i skolans matsal.

Vintriga hälsningar,

Barbro och Charlotta

Berättarrazzia!

Idag hade vi överraskande besök av två berättare från Fabula Storytelling!  De berättade hisnande roliga historier om både det ena och det andra!

Be gärna eleverna berätta mer om det!

Vinteridrottsdagen ons 21 feb

Information om vinteridrottsdagen har skickats ut till er föräldrar från idrottslärare Fredrick. Vi ser fram emot en härlig utedag i vinterns och sportens tecken!

Idag fick eleverna ett intyg med sig hem som måste återlämnas till skolan å det snaraste. Det handlar om föräldrars godkännande att eleven får ta sig till och från Sollentunavallen på egen hand. Vi mentorer kommer starta och avsluta dagen på skolan för de elever som vill ha sällskap till och från Vallen.

Med hopp om en härlig dag!

Mentorerna åk 4

intyg vinter

Studiestugan

Nu i sjukdomstider slår vi ett slag för studiestugan.

Här kan man när man är frisk arbeta i lugn och ro ikapp det man känner att man har missat under tiden man har varit sjuk. Studiestugan har vi på måndagar, tisdag och onsdagar. Tider finns i kalendern.

Varmt välkomna!